Lohtajalla
keskiviikkona 13.08.2003


Ja viikko jälleen puolessa välissä...mihin ihmeeseen tämä aika näin uppoaa...Hyvä vain kuitenkin että aika menee nopeasti.Aina olemme yhtä päivää lähempänä omaa nyytttiä!

Eilen hieman ennen navettaa Tapani lähti tummua käyttää kylällä ja Tapani ei saanut taaskaan rauhassa syödä kun jo piti mennä ja sitten mun olisi pitänyt muka lähteä mukaan vaikka mua ei kuitenkaan yhtään huvittanut.Mitä minä siellä teen.Kun ei kerran ole kylälle mitään asiaa...mutta pakko olis muka pitänyt lähteä ja koska en lähtenyt niin ilmeisesti se ei niin kuin yhtään auta tätä tilannetta taisi jälleen vain pahentaa kun en tee niin kuin sanotaan.

Olimme aamusta viemassä sitä paperia sinne työkkäriin ja ne sen sitten 18pv käsittelee ja toivon mukaan saan tietää jo sillä samalla viikolla...

Matotkin sitten pesimme loppuun ja sitten olisi vielä kämpän siivoamista kun saa kerran rauhassa siivota ja noin....mutta tämän illan me kuitenkin rentoudumme.Oli vaan niin ihana olla navetassa kun ukko ei ollut siellä valittamassa.Ja Tapani kokoajan kun ohi meni niin hiplaili ja välillä juutuimme pussailemaan....Harmi vain tätä ei kestä kuin hetken....mutta täytyy siiitä nyt vain yrittää nauttia....

Nyt sitten lähti Ahti perheineen Utajärvelle ja tummu lähti mukaan.Ja ihmeiden aika ei tosiaankaan ole ohi sillä ukko lähti kun lähtikin niiden mukaan.Saa sitten nähdä kauanko se siellä viihtyyy...ja sen takia kun se sinne meni meillä on Tapanin kanssa aikaa kahdestaan niin en yhtään tiedä kuinka ehdin tänne koneelle kirjoittelemaan....En yhtään tiedä kauanko ne on...varmaan viikonloppuna tulevat pois ja me sitten Tapanin kanssa teemme navetan sillä lomittajaa ei Ahilla ole.

Kohta menemme saunomaan ja unohdamme laihiksen...ei siitä mitään tule...tai siis niin koitetaan vain sitä liikuntaa lisätä ja noin....Ihanaa....saamme olla kahden....Tosin on niin paljon tekemistä että ei se niin lepoa ole kuitenkaan mutta aikamoista hermolomaa kuitenkin.Ja Raimo tänne jää mutta siitä ei kyllä ole minkäänlaista haittaa kun on raukka niin kovin erakoitunut.

Niin eli nyt lopetan tähän ja tulen kirjoittamaan kun kerkiän.Viimeistään sitten kun ukko tulee takaisin...toivottavasti ei muutamaan päivään kuitenkaan!Voi olla että aikaisemminkin kerkiän sen näkee sitten.Mutta nyt ajattelimme viettää iltaa kahden.....

Lohtajalla
torstaina 14.08.2003

Eilen ilta meni siis saunoen ja nauttien elämästä ja pelasimme me rakkauspeliäkin...se oli kivaa...kuten arvata saattaa ja nukkumaan meno sitten hieman venähti ja aamulla oli sen mukainen olokin kun seitsemäksi navettaan piti mennä!Ja ei saanut myöhästyä sillä oli tankki aamu!

Aamulla oli aivan mahtavaa kun sai syödä oikein keittiössä ja aamupuurot keittää...ja sitä sitten söikin todella hitaasti ja nauttien siitä että sai olla “normaalisti”.

Tuon keittiössä olevan jääkaapin pesu olisi hieman vielä kesken mutta kun Tapani lähti jotakin konetta korjaamaan niin minä sitten päätin tulla koneelle.Pakko tulla katsoamaan uusimpia juttuja ja noin. Siis se pitäisi pestä loppuun ja pyykkiä olen jo parit koneelliset pessyt ja sitten voisikin pitää loppupäivän vapaata...tai vois kai sitä yrittää hieman siivoskella kun saa rauhassa tehdä.Ja se on jotenkin niin harvinaista.Huoneen ovikin saadaa pitää auki.Tosin aina se automaattisesti meinaa kiinni ja lukkoon mennä....

Että ei tässä nyt tähän hätään tämän kummallisempia.Pikkusiskolle Satulle voisi kyllä soittaa sillä se täyttää tänään 7.vuotta....ja samalla voisi kysellä kuinka koulussa on alkanut menemään!

Mutta nyt takaisin hommiin ja sitten lähdemme käymään kannuksessa ostoksilla....Toivottavasti mamman laittamat rahat olisi jo tulleet!

Lohtajalla
torstaina 14.08.2003

Niin nyt sitten mä jätin iltanavetan väliin ja Tapani raukka joutuu kaiken yksin tekeen.Mä onneksi tein jo siellä aikasta paljon valmiiksi joten ei se siellä paljoa joudu tekeen.Mulla on selkä hieman kipee niin se käski minun jäädä sieltä navetasta pois.

Pistin tuossa saunan juuri lämpiään kun alkoi niin kovasti tekeen mieli saunaan!Joten eikun sauna lämpiään kun kaksin ollaan....ja olipas muuten ihana keittää perunoita eikä tarvinnyt pelätä että joku tulee ja sanoo jotain...ja paljon muutakin olen saanut tehtyä,...on niin mukava tehdäkin kaikkea kun saa rauhassa tehdä eikä tee kaikkea väärin....

Tuossa hetki sitten sain mailin yhdeltä kaveriltani ja se loukkasi minua....tuli oikein paha mieli.Olen aikasta paljon samanlaisia asioita laittanut hänelle kuin tänne päiväkirjaankin ja kun laitoin tuon “lomakertomukseni” niin siitä sitten tuli tämmöinen hulabaloo...pistin sille pari valittua sanaa....Eli siis tämmöisen mailin minulle laittoi!

”Sari,
ota hyvä nainen järki käteen, etkö sä oikeasti näe mitä tuo hullu perhe
tekee sulle. Ne kohtelee koiraakin paremmin kuin sinua. Mikä kumma on kun
kukaan muu ei uskalla sulle sanoa, että jos sinä jäät tuohon suhteeseen
jossa sun miehesi ei teille omaa kotia rakenna/löydä vaan luuhaa mamman
helmoissa niin sinä tulet oikeasti a)hulluksi b) alkoholistiksi. Sari ihan
käytännön kokemuksella tuohon suhteesee ei pidä jäädä. Sinun täytyy pistää
kova kovaa vastaan Jos sinnulla olisi lapsi ja lähtisit lapsen kanssa tuolta
pois he syyttäisivät sinua lapsen ryöstöstä. Ihan tosi ystvävä kallis,
tuosta ei hyvä seuraa. Kun vihdoin joku päivä järjen valo näyttää vihreää
paina kaasua. Muuttaisit hetkeksi Forssaan takaisin ja sanoisit, että sinun
miehesi tulee miettiä sitä oma koti asiaa. Ei hyvä tavaton, piikojakin
kohdeltiin paremmin 50 vuotta sitten. Sari etkö sinä ihan tosi huomaa.
Tiedän millaista on olla rakastunut elää epätäydellisessä suhteessa ja
kuvilteela, että kyllä tämä tästä paranee kunhan aikaa kuluu. Ei parane se
Sari pahenee on jo mennyt pahemmaksi. Siitä hyvä merkki on se, että sinun
anoppisi on jo sinun kimpussasi. Ota etäisyyttä. Mene äitisi avuksi Forssaan
vähäksi aikaa. Ei sinun tarvitse siellä kertoa kuinka huonosti aisat on
Sanot vain tulleesi vähän lomalle miettimään. Anteeksi ystävä kallis, että
joudun sinulle tämän sanomaan, mutta Kohta käy niin ,että sinä hyppäät
johonkin kaulakiikkuun. Tai tarvitset lisää ja lisää unilääkkeitä. Sinun
miehesi ei todellakaan pidä sinun puoliasi vaan omiaan. Maailma on täynnä
miehiä jotka kohtelisi sinua kuin kukkaa kämmenellä jos sinä vain antaisit
sen mahdollisuuden. Jos sinusta Tapani on se oikea ja hän rakastaa sinua
hänellä on kummallinen tapa näyttää se. Minä olen sen oikean löytänyt ja
olen ollut ihan turhaan sellaisissa ihmissuhteissa joissa ei olisi
tarvinnut. Joten tiedän mistä puhun. Tiedän että et halua olla niinkuin minä
29 ja ei ole vieläkään naimisissa, mutta kyllä minun kannatti sitä oikeaa
odottaa. ”

Siis oikeasti tuli oikein paha mieli tästä.Siis Tapani rakastaa minua.Minä tiedän sen,koska joka päivä hän sanoo minulle rakastavansa minua.Hän itki sairaalassa siellä ultra huoneessa kun saimme tietää että lapsemme on kuollut.Hän itkee asiaa vieläkin toisinaan.Me emme vain voi lähteä täältä.Niin monen monituista kertaa hän on sanonut että jos me kylälle muutamme vuokrallekin niin sinne on n.8km matkaa.Ja jos lehmä poikii niin sitä pitää yöllä ennen laskettua aikaa käydä katsomassa ainakin kerran yössä ja jos menee yliajalle niin sitten kaksi kertaa yössä mielellään, niin kuka käy katsomassa jos me muutamme 8 kilometrin päähän.Kun Tapanin vanhemmilla kuitenkin on jo ikaa 65 ja 77...ja Tapanin veli asuu 2.7 kilometrin päässä!Ja heillä on siellä kaksi lasta.....

Äh....nyt alkoi asia jurppimaan...enkä viitsisi Tapanille asiasta puhua kun en halua pahoittaa hänen mieltään...joten parempi selvittää asia itsekseen,se vain että minusta helposti huomaa jos jokin asia on vinossa.

 

Lohtajalla
lauantaina 16.08.2003


Voi hirmunen sentään!Tässähän on mennyt päiviä taas vaikka kuinka monta(eilinen kokonaan mikä on jo minulle paljon ) eikä kirjoittelemaan ole kerennyt ei sitten millään.Täytyykin koittaaa muistella mitä tässä on tapahtunut sitten torstain!

Torstai-iltana siis saunoimme ja nautimme toisistamme!Ja niin ihanaa meillä oli että unohdin tuon ilettävän kirjeen(mailin) ystävältäni.Tosin nyt se aina hetkittäin on palannut mieleeni.Mutta eipä ole vastausta vielä kuulunut.

Perjantainan sitten en mennyt aamulla navettaan kun selkää sattu hieman ja niskatkin oli jumissa kun olin ilmeisesti nukkunut jossakin ihan ihme asennnossa.Joten Tapani sanoi että jää tutimaan.No en mä kauaa saanut kuitenkaan nukuttua vaan pomppasin ylös ja tulin koneelle.Kirjoittamaan mä en kuitenkaan aikaseksi saanut ja eipä tässä nyt juurikaan ole mitään sen erikoisempaa tapahtunutkaan!

Perjantaina kävimme ostoksilla ja kävimme kaupungissa(Kokkolassa) tällä kertaa! Ja sain osan laskuista maksettua kun oli mamma nyt laittanut rahaa(300e) mutta jokunen lasku kyllä vielä jäi.Mutta ne kiireellisimmät on kuitenkin maksettu ja nyt maanantaina pitäisi soittaa liittoon ja kysyä kuinka sen rahan kanssa menee,et joudunko odottamaan tuonne syyskuun puoliväliin(pidemmällekin) vai tuleeko se raha minkä olisi pitänyt tulla viimeviikolla aikaisemmin vai kuinka se menee...meinaa mennä hermot tähän touhuun.Ja en tykkää olla velkaa kenelläkään mútta pakko mikä pakko.

Vettä on satanut nyt torstaista asti ja sen takia olemmekin jo joutuneet lehmiä pitään yöt sisällä ettei vaan tule utaretulehdusta!Ja aamulla on sitten navetta sen näköinenkin että on lemmut ollut yön sisällä.Että niin se kesä vain meni.Ja syksyssä mennään kovaa vauhtia.Ja navetassa tulee taas paljon hommaa....

Tänään aamulla olin navetassa ja sitten teimme listan noista että koska on siemennetty ja koska poikivat.Ja minä sitten tein siitä koneella hienon lapun....Siivotakin pitäisi.Olen mä jo saanut kämpän lattian luututtua (paitsi tämän “meidän huoneen” ja tuon toisen missä on “meidä” jääkaappi ja noin.Eli sain olohuoneen ja keittiön ja ukon huoneen ja molemmat eteiset ja takka huoneen lattian)
Vielä pitäisi ainakin tiskit tiskata ja sitten voisi kysyä kullalta et lähdetäänkä käymään kaupassa.Ostamassa parit siiderit illaksi.Kun aivan näin yllättäin saunomme!(kuinkas muutenkaan)Enemmänkin siivoan jos vain selkä kestää ja aikaa riittää ja pääsee koneesta eroon.Kun siinä on jokin ihan ihme magneetti tai jotain...

Saa nyt sitten nähdä tulevatko huomenna takaisin.Ihmeen hyvin se ukkokin siellä vaan on ollut.Kokoajan kuitenkin ollaan oltu tärrellään et se sieltä takaisin tulee...voi kun tulisivat vasta maanantaina.Tai jos totta puhutaan saisivat olla kyllä siellä vallan mutta taitaa jäädä haaveiluksi!

Olen tässä miettinyt että jos mä tulostan nyt tähän asti olevan päivikseen niin kuinkahan sitten kun siitä eteenpäin joskus tyyliin kuukauden päästä haluan tulostaa et onnistuukohan moinen....No mutta ei ainakaan tänään ehdi asiaa enempää miettimään kun on niin paljon muutakin.Kunhan vain viime yönä moinekin mieleen tuli!